<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6725001954473423604\x26blogName\x3dWhat+To+Watch?\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://like-an-otaku.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dhu\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://like-an-otaku.blogspot.com/\x26vt\x3d5750356939451555660', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


One step ღ

Üdvözöllek titeket a blogomon!

Ez egy animékkel, mangákkal, visual novelekkel, hellyel-közzel cosplayekkel, és minden egyéb japán cuccal foglalkozó oldal lenne, ahol néha egy-egy személyes élményt is megosztok. Navigációkért kattints a kis üvegcsékre fentebb! Remélem tetszeni fog^^ Jó olvasást!
bye: Ayasha-chan ♥


Two step ღ

Aktuálisok:
📺 - anime, movie etc.
📖 - manga, manhua, light novel etc.
🎮 - visual novel, otome game etc.
***

❤ KENKA BANCHOU OTOME - felfüggesztve 📺
❤ MARGINAL #4 - felfüggesztve 📺
❤ SPIRITPACT II. - 📺
❤ ZOKU: TOUKEN RANBU HANAMARU - 📺
❤ KAKURIYO NO YADOMESHI - 📺
❤ NIL ADMIRARI NO TENBIN - 📺
❤ DENGEKI DAISY - 📖
❤ TAMEN DE GUSHI - felfüggesztve 📖
❤ VAMPIRE KNIGHT - 📖
❤ Diabolik Lovers ~ MORE BLOOD - 🎮
❤ AMNESIA MEMORIES - 🎮
❤ TOUKEN RANBU - Online - 🎮
❤ BUNGOU TO ALCHEMIST - 🎮
❤ TSUKINO PARADISE - 🎮
❤ IDOLISH7 - 🎮
❤ YUMEIRO CAST - 🎮
❤ NIGHTSHADE - 🎮
❤ NESSA NO RAKUEN - 🎮
❤ TAISHOU MEBIUSLINE - 🎮


Three step ღcredits:


The blog's codes are originally owned by Eunice, Miki is the editor for the personal use.
Header: Saját
Resources: sozai, pixel, colors, codeletter, icons and freebies.
Thanks to Wana and Tizag for the tutorials.

\\ Az áruló asszisztens-uke és megbocsájtó seméjének új kalandjai \\
2017. szeptember 24., vasárnap - 0 COMMENT(S)

Katsugeki/Touken Ranbu, anime (13 rész): Igen, elérkeztünk ennek is a végére. Amennyire vártam rá, annyira meg is voltam elégedve vele! 😃 De akkor elkezdeném mondjuk az elején.

Mikor megérkezett hozzám is a hír, hogy lesz egy új anime a TouRabuból nagyon izgatott lettem, de a borús hangulatnak örvendő PV-től kicsit bepánikoltam, tulajdon képen nem is tévedtem nagyot, elvégre ahogy ebből is láthatjuk nem egy könnyed vételű kis poénos animéről lesz szó, az elkövetkezendő 13 epizód során:

Katsugeki/Touken Ranbu PV - 1


Szóval addig oké, hogy elképesztően gyönyörű minden CGI ellenére, amelyeket tulajdon képen a sorozat alatt sem tartottam sosem idegesítőnek. Sokszor azonban eléggé látható volt. Ettől függetlenül a karakterek csodaszépre sikeredtek, noha a történetnek a befejezéssel sem találtam nagyobb értelmet, mint sem tanulságot. Merthogy tanulság az azért volt benne, de jobbára csak az. Azonban olyan nagyvonalú sztorira nem kell gondolni, hiszen végtére is csak azt láttuk, hogy adott egy banda, akik elmennek harcoskodni kísértet-zombi-szamurájokkal, akárcsak azt a Hanamaruból már láthattuk - noha negyed ennyire sem jó kivitelezésben!
Egy kis emlékeztető, mielőtt fejest ugrunk a Spoilerek tengerébe: a Touken Ranbu egy online játék, méghozzá RPG. A mi szerepünk az egészben csak annyi, hogy csapatokat állítunk össze, hogy azok visszautazva az időben megvédjék a történelmet. A fiúk valójában nem emberek, hanem a történelem híres kardjai, amit mi, a Saniwa szerepében felruháztunk emberi alakkal, merthogy erre is képesek vagyunk!

Na most térhetünk át a Katsugekire!

Kane-san akcióban ♥
Saniwa természetes környezetében.

Igen: itt is a Saniwa az, aki a szálakat mozgatja, csak itt végre megszemélyesítették és egy aranyos kis shota vagy loli szerepében láthatjuk viszont, a neme számomra behatárolhatatlan, de úgy gondolom inkább shota. Jelenléte azonban koránt sem zavaró, elvégre alig jelenik meg a történetben, de ha meg is jelenik csak terelgeti a kardokat, mikor már a szerencsétlenek nem látják a fényt az alagút végén, így gyakorlatilag átratlan, ártalmatlan. Egyébként a zombi-szamuráj apokalipszis kellős közepén járunk, nem mellesleg bőven a kétezres évek előtt, elvégre a kard-fiúk itt is visszautaztak az időbe, mint ahogy már megszokhattuk, hat fős csapatokra bontva. Azonban most a Hanamaruval ellentétben nem jött a nevekkel és karakterekkel való dobálkozás, amiben kisebb fajta amnéziát élt át a kedves néző, hanem tényleg csak egy kisebb mikro-makro környezetre korlátozódott le a dolog (xD). A csapat vezetője Izuminokami Kanesada (CV: Kimura Ryohei), aki első nekifutásban csak édes-kettesben, hű társával, egyben asszisztensével (aki a történet elején teljesen gyámoltalan és ártatlan fiú látszatát kelti, de valójában maga az ördög!) Horikawa Kunihiroval (CV: Junya Enoki) lát neki a Történelem Felülíró Sereg aljas cselszövésének kiderítésébe, valamint esetleges megakadályozásába. Velük van Konnosuke (CV: Takuma Nagatsuka) is, a kis kabala-pamacsuk rókájuk, de ő nem zavar túl sok vizet, szóval a doujinshikák számára ez sem jelenthet akadályt! 😁 Persze ketten a világ (és az alvilág) ellen túl sok esélyük nincsen semmire, ezért Shota-Aruji (CV: Minagawa Junko) hamarosan megjelenik a színen, hogy pár baráttal még kerekítsen a kis csoport egyedeinek számán. Így csatlakozik Kane-sanékhoz a híres Sakamoto Ryouma kardja, Mutsunokami Yoshiyuki (CV: Kento Hama) , valamint Japán három nagy lándzsájának egyike, Tonbokiri (CV: Tooru Sakurai) és Yagen Toushirou (CV: Seiichirou Yamashita), akiről túl sok extrát nem tudok elmondani, de ő se reklámozta túlzottan saját magát avagy a múltját. Így tehát öten próbálkoznak a dolgok rendbetételével, ami még így sem fog sikerülni nekik, ezért szükségünk van egy super-special kardra is, Tsurumaru Kuninaga (CV: Saitou Soma) személyében, akiről pedig én nem tudok nagyon sokmindent, de a wikia ebben is áll rendelkezésetekre: Touken-Ranbu.WIKI. Így a teljes csapat már egy fokkal alkalmasabb a több száz retrográddal szembeni harcra (eleinte nevettem a YoruSubs-nak ezen a fordításán, erre kiderült, hogy tényleg létezik ez a kifejezés xD ).
First Unit Live Preview
A történetéről eleinte ennyit árulok el, bár még azt hozzátenném kiegészítésként, hogy a Mikazuki (CV: Kousuke Toriumi) - fanok is imádni fogják a Katsugekit, hiszen ő is szerepet kap a történet során. Noha csak a történet közepe tájékán fog feltűnni a színen, de része a First Unit bandának, akik sokkal magasabb EXP-vel rendelkeznek, mint szerencsétlen Second Unit xD - így hozzá hasonlóan találkozhatunk az önértékelési zavartól szenvedő Yamanbagiri Kunihiroval (CV: Maeno Tomoaki), Yagen bátyjával, Honebami Toushirouval (CV: Suzuki Yuuto) és néhány "fattyúval" (xD), akik a Hanamaruban nem akartak kockáztatni a fellépésükkel: a Genji-tesókkal, a dögös ám annál szétszórtabb (?) és feledékenyebb Higekirivel (CV: Hanae Natsuki) és az ő első számú "Anija-rajongó", öccsével, Hizamaruval (CV: Okamoto Nobuhiko) valamint a sötét és titokzatos Oodentával (CV: Namikawa Daisuke). Persze mivel - kivételesen - NEM róluk (a rejtetten troll Mikazukiról xD) szól a történet, így nem sokszor köszönnek be a múltba társaiknak - közös harcra is csak a fináléban kerül sor.

De ejtsünk pár szór a főszereplőinkről valamint a későbbiekben a megvalósításról!

Second Unit random kardhúzgálós-menőzés

Kane-sanban túl nagy jellemfejlődést nem tudtam felfedezni, ugyanolyan kis tsundere egész idő alatt, mint a sztori elején, aki nem bírja túltenni magát azon, ha ártatlanok sérülnek meg egy értelmetlen csatában. Ellenben jól tudja, hogy hova tartozik a történetben, hogy ki is a mostani mestere és, hogy meg kell védenie a történelmet, vagy valami szörnyűség fog bekövetkezni a jövőben (hogy egy rettenetes példát hozzak: esetleg elfelejtik feltalálni az okostelót xD). Vele ellentétben Horikawa sokat változik a történet során, véleményem szerint sokkal inkább negatív irányba, mit sem pozitívba! Eleinte egy kedves és félénk fiúnak tűnhet, aki újonc létére nem nagyon tud mit kezdeni azzal, hogy ember, hogy a történelmet kell védenie, és hogy nem teheti azt, amit a kicsi szíve diktál (és itt most nem a Kane-sannal való kapcsolatának elmélyítésére gondolok :D ). Ahogy észrevettem ezekkel a dolgokkal egész idő alatt nem tud megbékélni, sokkal inkább beletörődik. Itt van mellettük egyébként Mutsun, aki egész idő alatt szinte semmit sem változik, csak egy fokkal bátrabb, komolyabb és határozottabb lesz. Kane-sannal eleinte nem jönnek ki túl jól, de ez a doujinshikáknak gondolom tökéletes alapanyag (bár sajna még most sem tudom eldönteni a seme-uke felállást köztük :D ), szóval ez se vészes. Amúgy a történet során ez is változni fog egy öri-bari stílussá, emiatt arra is tudok következtetni, hogy Hori féltékenységében nem bír magával mit kezdeni és így halmozza fel a hülyeségeit. Sebaj, térjünk rá Tsurura: ő az aki végkép nem változik. Ugyanolyan kis troll marad egész idő alatt, akinek személyiségjegyei kiegészülnek egy csipetnyi egóval, megbolondítva némi titkolt tehetséggel, amik során akár úgy is gondolhatjuk esetleg cirkuszi akrobatának is elmehetne. Szép is, vicces is - első osztályú munka lenne számára :) -, de itt van még Tonbokiri! Nos, ő se sokat változik. Kedves és jámbor lélek, aki néha nehezen tud lépést tartani a fiúk csetlő-botló vitáival. De nyitott minden újdonságra és nagyon önfeláldozó (hajaj, de még mennyire... xD ). Hogy őszinte legyek veletek: nekem nagyon nagy kedvencem lett a Katsugeki során :)
Kane-san jótékonysági intézmény...
A megvalósítása első osztályú, annyi problémám volt, hogy néha a karaktereknek kissé üres volt a tekintetük és embertelenül gyönyörűségesek voltak. De a CGI nem volt feltűnő - mivel mindenhol ott volt, már észre se vetted! Egyébként is szerintem nagyon jól beleillett a képbe. Sokkal látványosabb világot hoztak így létre, mint a Hanamaruban, pedig elhihetitek, hogy sokkal jobban pártolom a kézi rajzolást, mint a számítógépes csiribí-csiribát! Ellenben azt megjegyezném, hogy a Hanamaru nekem azért tetszett jobban, mert sokkal egyszerűbb története volt minden semmitmondósága ellenére. Vicces volt, bár sok dolgot akartak egyszerre belesűríteni xD - de még maradjunk a Katsugekinél!
Örültem neki, hogy pár olyan karakter is beköszönt, akik a Hanamaruból kimaradtak. A többieket is láthattuk néhány időre benne, de nem lövöm le hol!^^
Felkészülve a Movie-ra 😎
Tetszettek továbbá a zenék, nagyon jó OST-k voltak benne. Az OP és az ED is első osztályúnak minősíthető. A nyitó-zenét Tsurumaru seiyuuja, Saitou Soma énekli, míg a záró-zenét a Kalafina nevezetű, nagysikerű japán női együttes. Mindkét zene teljes mértékben illik a sorozathoz.
Összességében egy nagyszerű, izgalmas és eseményekben teljes animével szolgált nekünk a Ufotable, tehát okom nincs a panaszkodásra, így nem is teszem. Nekem nagyon tetszett és sokszor megmozgatott lelkileg. Volt olyan rész, melynél zokogva rúgtam rá Anyura a szobája ajtaját, mikor szerencsétlen az igazak álmát aludta volna, de néhol csak akkor mutatkoztak meg a könnyeim, mikor a nevetéstől kicsordultak :) - a Hanamarutól sokkal jobban értelmezhető, ezért szerintem illdomosabb lenne a Katsugekivel kezdenie azoknak, akik esetleg a játékot kevésbé ismerik! ^^ 
Ajánlom: azoknak, akik szeretik a shounent, a bishouneneket és a történelmet +a kardokat! Továbbá azoknak, akik szeretik és használják a játékot^^

Ellovagolás Elballagás a naplementébe napfelkeltébe 😍

Utószó: a jövőben előreláthatólag egy mozifilmmel folytatódik a fiúk kalandjainak sora :D

Zárásul pedig egy kedvcsináló AMV^^

,

Címkék: , , , , , , , , , ,