<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6725001954473423604\x26blogName\x3dWhat+To+Watch?\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://like-an-otaku.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dhu\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://like-an-otaku.blogspot.com/\x26vt\x3d5750356939451555660', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


One step ღ

Üdvözöllek titeket a blogomon!

Ez egy animékkel, mangákkal, visual novelekkel, hellyel-közzel cosplayekkel, és minden egyéb japán cuccal foglalkozó oldal lenne, ahol néha egy-egy személyes élményt is megosztok. Navigációkért kattints a kis üvegcsékre fentebb! Remélem tetszeni fog^^ Jó olvasást!
bye: Ayasha-chan ♥


Two step ღ

Aktuálisok:
📺 - anime, movie etc.
📖 - manga, manhua, light novel etc.
🎮 - visual novel, otome game etc.
***

❤ KENKA BANCHOU OTOME - felfüggesztve 📺
❤ MARGINAL #4 - felfüggesztve 📺
❤ SPIRITPACT II. - 📺
❤ ZOKU: TOUKEN RANBU HANAMARU - 📺
❤ KAKURIYO NO YADOMESHI - 📺
❤ NIL ADMIRARI NO TENBIN - 📺
❤ DENGEKI DAISY - 📖
❤ TAMEN DE GUSHI - felfüggesztve 📖
❤ VAMPIRE KNIGHT - 📖
❤ Diabolik Lovers ~ MORE BLOOD - 🎮
❤ AMNESIA MEMORIES - 🎮
❤ TOUKEN RANBU - Online - 🎮
❤ BUNGOU TO ALCHEMIST - 🎮
❤ TSUKINO PARADISE - 🎮
❤ IDOLISH7 - 🎮
❤ YUMEIRO CAST - 🎮
❤ NIGHTSHADE - 🎮
❤ NESSA NO RAKUEN - 🎮
❤ TAISHOU MEBIUSLINE - 🎮


Three step ღcredits:


The blog's codes are originally owned by Eunice, Miki is the editor for the personal use.
Header: Saját
Resources: sozai, pixel, colors, codeletter, icons and freebies.
Thanks to Wana and Tizag for the tutorials.

|| Holt-Bishounenek Társasága~ ||
2017. augusztus 4., péntek - 0 COMMENT(S)

ATTANTION! Spoiler +A bejegyzésem címét csak azok tarthatják viccesebbnek, akik már látták a Holt Költők Társasága című filmet!

A Bungou Stray Dogs és a Bungou to Alchemist nem kifejezetten vehető egy kalap alá, elvégre a kettőnek mondhatni semmi köze egymáshoz, azt leszámítva, hogy mindkettő esetében a karakterek híres írók neveit viselik. Előbbi kapcsán hímnemű és nőnemű egyedekkel egyaránt találkozhatunk, ám utóbbinál viszont kizárólagos alapon csak hapsikkal találkozunk. A kettő végletről azonban egy bejegyzés alatt mesélek nektek, hiszen sokan összekapcsolják az animét és a játékot. 

Bungou Stray Dogs, anime (2x12 rész): Miután mind a két évadot végigpörgettem arra a következtetésre jutottam ezzel az animével kapcsolatban, hogy az első évad csupán az előkészítője a második évadnak. Továbbá rájöttem még két dologra ezzel kapcsolatban: Atsushi, a történet főhőse olyan szerencsés helyzetben van, hogy a legtöbb női szereplő mind őt akarja, Dazai, a történet másik főszereplője pedig olyan szerencsétlen helyzetben van, hogy őt meg az összes férfi egyszerre akarja. De ez csak durva fujoshi következtetés, mindenki tudja ki-kivel illik össze, ám shipek terén ez az anime elég nyitott, sok páros-kombináció létezik.
A történet elején a korábban említett két főhős szinte azonnal találkozik: Atsushi lassacskán éhenhal, Dazai pedig éppen meg akarja ölni magát. A rituális vízbefulladós öngyilkosságot azonban Atsushi meggátolja, ezért úgy gondolom Dazai részéről az egyfajta bosszú volt, hogy berángatta a munkahelyére és a beavatást követően Atsushit is oszlopos tagjává emelte eme bizarr kis csapatnak, ami olyan fajta iroda, akik bűnügyeket oldanak meg és segítenek a bajbajutottakon. Maybe... - hiszen ha azt vesszük éppen elég kárt okoznak a megmentések során! Emellett öri-hari és sose-bocsi van a helyi maffia-gárda és az irodai barátaink közt, aminek után az első évad tulajdon képpen arról szól, hogy ezek kerülgetik egymást. Megismerhetjük a második évad potenciális jófiúit bennük, akik első évadunk során nem feltétlen jófiúk. Így a mindig síró-picsogó Atsushi, és a folyamatos öngyilkossági kényszertől szenvedő Daza mellé betársul Akutagawa, akinek komoly mentális problémákkal kell küzdenie, s mindenek előtt indokolatlanul utálja Atsushit (megértem, ez a főszereplő minden jellemfejlődése ellenére kiérdemelte a határtalan rosszindulatom a végtelen szerencsétlenségeivel és szintén véget nem érő emózásaival). Az Akutagawát körbevevő embereket, akiknek most hirtelen a nevüket sem tudom. Megismerhetjük Kyoukát, Atsushi első számú szívszerelmét, a lolicon maffia-vezért, Mori-sant, aki már inkább Dazai ismerősei közé sorolandó, valamint az egyetlen és tökéletes Chuuya Nakaharát, aki meg az én egyetlen szívszerelmem. Az irodai alkalmazottak közül találkozhatunk a néha megjelenő nagyfőnökkel, Fukuzawa-sannal, Dazai társával, Kunikida-sannal, vagy Ranpoval, akitől mindenki el van ájulva, mert nincs képessége és mégis minden gondot megold. De annyi szereplő van, hogy itt abba is hagyom a felsorolást és egyben át is térnék a képességekre, ami - mint kiderült - Ranponak hibádzik. Szóval: a történetünk szinte minden egyes szereplője rendelkezik természetfeletti képességgel, de az már tényleg nagy spoiler lenne, ha ezt is elmesélném. Minden esetre ezek a képességek szinte sosem egyeznek, kivéve a második évad elején, de már ez is túl sok infó xD - léteznek persze átlagos karakterek is, akik semmi ilyesmivel nem rendelkeznek, ilyen például a túlzottan bátyó-centrikus Naomi, akinek rajongása már egy kb. viszonzott (!!) szerelembe csap át. A sorozatban amúgy a legtöbb női karakter nagyon kattos, szóval ezen meg se kell lepődni. 
Az első évad hatására, ha már mindenkit alaposan megismertünk, akkor ideje egy második évad, ahol a két ősellenségnek sajnos össze kell dolgozni. Ez annyira nem spoiler, ha végignézitek az első évadot, akkor magatok is rájöttök 😊 - de hogy miért? Mert megjelenik a potenciális ellenség, akikkel igazándiból egyik csapat sem bír el egymagában. A szövetség okoz még problémákat, de végül egész jól működik. Ezért tulajdon képpen minden probléma megoldódik és a két fél ismét utálkozhat.
A második évad eleje egyébként okozhat némi fejfájást, hiszen a múltba keveredünk csak úgy hirtelen. Igazándiból spin off-nak is betudható, mert ha az első három részt kihagyod a második évadból, akkor is érthető lesz a legtöbb rész. Ezen felül jár a jeles, de legyen inkább ötös alá, mert hiába néztem végig már egy párszor, most sem tudom mi értelme az egésznek. Ettől függetlenül nekem nagyon tetszett, még ha nem is volt akkora sztorija és a karakterrajzok sem első osztályúak. Ellenben a háttérrajzok nagyon szépek! Na meg van benne minden, amivel lehet kezdeni ezt-azt, pl. a karakterek közt ráakadhatunk egy-két bishounennel, vagy ha valaki szereti a titkokat, avagy az olyan egykori társakat, akik mára ellenségek (ship-ship xD), akkor mindenképpen megpróbálhatja! Nálam animeaddictsos értékelés során az első évad 10/8-as, de csak mert a Chuuya X Dazaios jelenet dobott +3 bónuszpontot az egészre. Már a második évadnál hajlandó voltam 10/9-el jutalmazni, mert végre volt valami történet, bár eléggé sablonos és szinte mindent ki lehetett előre találni.
És még valami: csak úgy közlöm, hogy ebben az animében MINDEN úgy van, ahogy azt Dazai eltervezte, és pont xD
Poénokban nincs hiány, a seiyuuk pedig szép munkát végeztek, ez kompenzálja a silány történetet meg a gyökér főhőst, akiről egyből egy otome adaptáció juthat az ember eszébe, ezért érdemes megnézni, jó szórakozást hozzá 😋
További érdekességként még azt is meg kell jegyezni, hogy az első évad OP-je a Trash Candy egy Granrodeo szám, aminek az énekese Kishou Taniyama. Nos, ő Chuuya seiyuuja 😍
AMENNYIBEN MEGNÉZTED ÉS TETSZETT: jövőre várható egy talán mozifilm hosszúságú OVA-féleség belőle, vagy movie. Dead Apple. Bár még konkrét előzetese nincs, de ezt betudhatjuk neki:


+az első és második évad egy-egy AMV-je az openingekre:

^-^

És a játék...

Bungou to Alchemist, játék (PC, Android, iOS): Ezzel a játékkal nem olyan hosszú távra nyúlik vissza a kapcsolatom, elvégre csak azóta tudok rendesen játszani vele, mióta megjelent az aplikációja. Előre szólok: ez legalább olyan összetett és bonyolult, mint a Touken Ranbu, ezért lehet, hogy sok helyen hasonlítanak, bár szerintem ennek a karakterei valamivel szebbek, és most vethettek rám követ xD Ez persze azért is lehet, mert újabb RPG-ről lesz lévén szó, nincs akkora történelme, mint a kardos fiúknak! 
Még csak annyit, hogy az angol nyelvi képességeim továbbra is korlátozottak, ezért csak az animeaddictsos forrásaimból és a némi angol tudásomból tudok gazdálkodni, minek után ismét szembesülhettek egy-két viccesebb kifejezéssel xD
A játék során itt egy alkimista szerepével kell azonosulnunk, aki varázs-tintát használ, ezzel pedig képes a régi idők nagy íróit és költőit életre hívni. Erre azért van szükség, mert az úgy nevezett "démoni-kézirat" megszennyezte az irodalmi bishounenek egykori munkáit +a legtöbb embernek elvette a kedvét az olvasástól. Persze az olvasás hasznos dolog, ezért valahogy korrigálni kell a problémát - és mi sem egyszerűbb, mint pár helyes fiút elküldeni, hogy győzzék le a Pacákat? (igen, itt megállunk: ebben nem enemynek hívom a gonoszokat, hanem pacáknak xD) Persze az írók kivétel nélkül rendelkeznek egy-egy fegyverforgatási képességgel és eszközzel, mert miért ne? Valamint kapunk hozzájuk egy szőrös bácsit és egy beszélni-írni tudó macskát, akik mindig ajándékokat küldözgetnek nekünk. Az asszisztens-írónk minden egyes alkalommal tájékoztat a két barátunktól érkező levelek felől, na meg minden más változás felől, mint pl. arról, hogy a csatából visszatérő négyfős csapataink éhesek (igen, itt enni is kell adni a fiúknak) vagy a napi ajándékok felől is.
Akkor vessünk pár pillantást a lehetőségeinkre! Kezdjük egy igen egyszerűvel, az asszisztensi szoba és a könyvtár közötti helyváltoztatással, amit a képernyő jobb alsó sarkában lévő ikonnal tudunk cserélni. Azért indítok ezzel, mert ez a legkevésbé bonyolult, hiszen itt csak be tudjuk rendezni a kis szobácskát, amihez jó sok pénz kell xD Na meg megnézhetjük az eddig ide-varázsolt (a játékban "regisztrált") íróink listáját, erre azt hiszem csak itt van lehetőség xD +a rekordokat és így azt hiszem ennyi is.
De térjünk vissza a könyvtárba, ahol már több lehetőségünk van. Példának okáért itt tudunk elmenni harcolni vagy egy új költöt "írni" magunknak (nem tudom mi a legjobb kifejezés arra, hogy tintát használunk, könyvjelzőt és már meglévő írókat, hogy egy újat kapjunk xD). Ez rögtön az első menüpont, egy egyszerű nyitott könyvecske.
A harcok során "összefirkált" könyveket kell meggyógyítanunk a csapatainkkal. A könyvek egy-egy műről kapták a neveiket és ha egyes párosokat küldözgetünk egy csapatba, akkor itt is találhatunk olyasmit, mint a TouRabuban a recollection: beszélgetnek meg hasonlók. Aztán ezek a könyvek mindenek előtt pályák, amit belaktak a Pacák. Elég sokszínű nép, találhatunk köztük harcias kedvű tintásüvegeket, felpüffedt bárányokat és egyszínű, de annál veszélyesebb sötét figurákat. Na! Őket kell leharcolni. A költőink persze mind-mind más harci eszközökkel rendelkeznek és a képességeik eltérően korlátozottak. Azt viszont nem tudom, hogy lehet e további irodalmi alakokkal találkozni a regényekbe, talán igen, de én eddig csak kavicsokat találtam, amiket éppen máig nem tudtam mire lehet használni -, de aztán ma rájöttem és majd ezt is elmesélem xD - viszont a harci lehetőséget a barna könyvünkön belül a piros könyvben tudjuk elérni.
Ahol írókat tudunk magunknak varázsolni egy kék könyvecske. Kell hozzá választani magadnak valakit, aki majd segít neked új pofát alkotni, kell hozzá sok-sok tinta (50 - 100 de akár 400 is xD) és ha akarsz használhatsz könyvjelzőt is, amivel ritkább, elérhetetlenebb srácokat tudsz magadnak varázs-írni. Ezen túl sok dolgot nem tudok elmagyarázni xD
A következő menüpontunk egy oldchool tintás-toll, aminek magyarosan a neve "virágzás" - és ez az, ahol rájöttem mit tudok kezdeni a kavicsokkal! Mert, hogy a kavicsok gyűjtögetésével a karaktereid képességeit tudod javítani, olyasmi, mint a TouRabuban a maxolás. Csak itt bizonyos szintektől tudsz fejleszteni. Ha a fejlesztés végére érsz elméletileg át tudod majd öltöztetni az íród xD - ide még nem jutottam el, szóval nem tudom megerősíteni, de a wikia a'szongya :"D - ha elég kavicsot gyűjtöttél és elég magas szintű az íród, megjelenik az új lehetőség a társasjáték-szerű térképen. Ennyi.
A következő egy nagy tintásüveg lesz, itt tudod elvinni a gyengélkedőre sérült irodalom-csatáraidat. Drámai gyorsasággal és lírai alapossággal gyógyulnak a sebeik xD - jó, ez azért túlzás, mert nyilván minél erősebb a srác, annál lassabban érsz a dolog végére. De 10-es szint alatt mondjuk olyan maximum 5 perc, hogy teljesen begyógyuljanak, és ha használsz aranyiránytűt (szerintem valami óra-szerűség lenne, de engem inkább iránytűre emlékeztet), akkor már azonnal végzel vele. Ezt kihagytam a "gyártási" folyamatnál, pedig ott is felhasználhatod!
Találsz még itt olyat, ami két zöld fótóra hajaz, itt tudod a csapatod formációját összeállítani. Védő-kavicsokkal ruházhatod fel őket és mehet a móka! Viszont azért arra figyelni kell, hogy két hasonló képességű nem feltétlen a legjobb döntés, legalábbis nem minden esetben. Főleg, ha még gyengébb a csapatod, akkor tanácsosabb olyan embereket is belepasszírozni, akik egyszerre az összes Pacát tudják támadni.
És végül, de nem utolsó sorban az étkező! Itt végtére is akkor kell látogatást tenned, amikor egy csatát követően a fiúk megéheznek, vagy az asszisztensed szól, hogy egyesek éheznek. Nem mindig ugyanazzal az étellel kínálod őket, ha változtatsz a csapat-összetételen, akkor más recepteket is megismersz és ezzel tudsz nekik kedveskedni. Azt nem tudom mondjuk melyik étel mennyire laktató, de ha valaki kideríti, az szóljon xD
A játék és az anime
verziós Chuuya
Na azt hiszem ennyi, remélem mindenre sikerült kitérnem^^ - egyébként jó kis játék, nekem tetszik. Ráadásul még Shinken Hissatsu féle képességekkel is rendelkeznek a karaktereid, mert ha komolyan megsérülnek akkor felspannolják magukat és mindenkit kiütnek xD na meg csak akkor esnek össze, ha tíz alá csökken az életük, eddigi tapasztalataim alapján. Azt, hogy meg tudnak e halni meg meg nem mondom nektek, hiszen még nem tapasztaltam, pedig elég szépen nyírattam őket xD
A rajzok nagyon szépek, a hátterek elbűvölőek, a felépítés átlátható, a betétdalok pedig káprázatosak. Ha meghoztam a kedvet a játékhoz QooApp-os linken elérhető, vagy VPN segítségével itt :) jó szórakozást^^
+egy kis intro:

Címkék: , , , , , , , , , , , ,