<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6725001954473423604\x26blogName\x3dWhat+To+Watch?\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://like-an-otaku.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dhu\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://like-an-otaku.blogspot.com/\x26vt\x3d5750356939451555660', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


One step ღ

Üdvözöllek titeket a blogomon!

Ez egy animékkel, mangákkal, visual novelekkel, hellyel-közzel cosplayekkel, és minden egyéb japán cuccal foglalkozó oldal lenne, ahol néha egy-egy személyes élményt is megosztok. Navigációkért kattints a kis üvegcsékre fentebb! Remélem tetszeni fog^^ Jó olvasást!
bye: Ayasha-chan ♥


Two step ღ

Aktuálisok:
📺 - anime, movie etc.
📖 - manga, manhua, light novel etc.
🎮 - visual novel, otome game etc.
***

❤ KENKA BANCHOU OTOME - felfüggesztve 📺
❤ MARGINAL #4 - felfüggesztve 📺
❤ SPIRITPACT II. - 📺
❤ ZOKU: TOUKEN RANBU HANAMARU - 📺
❤ KAKURIYO NO YADOMESHI - 📺
❤ NIL ADMIRARI NO TENBIN - 📺
❤ DENGEKI DAISY - 📖
❤ TAMEN DE GUSHI - felfüggesztve 📖
❤ VAMPIRE KNIGHT - 📖
❤ Diabolik Lovers ~ MORE BLOOD - 🎮
❤ AMNESIA MEMORIES - 🎮
❤ TOUKEN RANBU - Online - 🎮
❤ BUNGOU TO ALCHEMIST - 🎮
❤ TSUKINO PARADISE - 🎮
❤ IDOLISH7 - 🎮
❤ YUMEIRO CAST - 🎮
❤ NIGHTSHADE - 🎮
❤ NESSA NO RAKUEN - 🎮
❤ TAISHOU MEBIUSLINE - 🎮


Three step ღcredits:


The blog's codes are originally owned by Eunice, Miki is the editor for the personal use.
Header: Saját
Resources: sozai, pixel, colors, codeletter, icons and freebies.
Thanks to Wana and Tizag for the tutorials.

Otaku problémák: No. 1. - Visual Novels on PC, stb.
2016. augusztus 1., hétfő - 0 COMMENT(S)

Kezdő animések előbb-utóbb szembesülnek azzal a problémával, hogy megismerkednek a Visual Novelek fergeteges világával, de nincs elég keresetük egy-egy PS Vitára vagy sima PS-re, avagy nem hajlandóak kiadni milliókat, ha nem is érthetik a játékot, amire első soron csak naaagyon kíváncsiak. Én ugyan nem értek az ilyesmihez, de annyit tudok, hogy a japó anime-marketing alapjához írattattak ezek a Visual Novelek. Csinálunk egy animét, amivel reklámozzuk a játékot. Vagy egy mangát, amivel szintén a játékot szorgalmazzuk elővételbe, ami nem kevesebb, mint jó pár ezer forint. Olyan játékkal nem is találkoztam még, ami 9 ezer FT alatt van... legalábbis a reverse hárem műfajban biztos nincsenek ettől olcsóbb mulatságok. De ha férfi szemmel nézzük a dolgokat, egy ilyen jelenet kinek a szívét nem dobogtatná meg? (csak akkor katt, ha elviseled a gyerekcipőben járó R18-as műfajt xD) - szóval egy szó, mint száz: minden kis otaku-növendék ki szeretne legalább egyszer próbálni egy ilyet ☺ és én most megmutatom - magyarul, mert angolul már páran megtették xD - a legolcsóbb (ingyenes) módszert!
1.probléma: Visual Novellel szeretnék játszani, de nincs PS-em. Mit tegyek?
Tölts le egy emulátort! Most gondolom néztek is rám nagy szemekkel, hogy az mi fán terem, de valójában egy nagyon egyszerű program, ami lehetővé teszi, hogy PS platformra készült játékot PC-n, tableten vagy okostelefonon futtassunk. Számtalan ilyen program van, de szerintem a legjobb a PPSSPP. A program ikonja így néz ki:


Legalábbis a négy kék cucc az felismerhető xD PS konzolon felfedezhetjük az összemutató nyilacskákat xD
A letöltését itt megtaláljátok:
PC-re és Androidra is:

Szerintem iOS rendszerre történő letöltéssel feleslegesen próbálkoztok, az Apple ugyanis olyan ügyesen megoldotta a kis divatcikkek biztonsági rendszerét, hogy esélytelen rá bármit is letölteni. (Már csak onnan is tudom, hogy nekem is iPhone-om van...) De Android rendszeren és PC-n nagyon is jól fut, csak telefon-tablet esetében szakadozhat a hang (laggolásnak nevezik azt hiszem xD) és a videó. De egy VN-nél szerencsére a videók futása nem elsődleges, a PV-n kívül ugyanis más videó nem igen van benne xD viszont, ha valaki rendes játékkal próbálkozik annak bizony meggyűlhet vele a baja!

2.probléma: Letöltöttem az emut. Most mit kezdjek vele?
Természetesen el kell indítani, hogy láthassuk saját szemmel, hogy működik. Ha ezt a képernyőt látod, akkor nyert ügyed van:


Vagy hasonlót, mert én tableten használom, nem tudom gépen, hogy néz ki, nekem nem engedte elindítani 😒
Persze, ha elindult az még semmit nem jelent...

3.probléma: Elindult. Akkor, hogy tudok vele játszani?
Ennél egyszerűbb szerintem a világon nincs ☺ Szóval... ha van egy játék, aminek kipróbálására már leküzdhetetlen vágyat érzel X ideje, akkor ne habozz, töltsd le. ISO fájlok futnak az emun, szóval ilyet kell keresni. Nem tudom mi ez a kiterjesztés, mondom nem vagyok informatikus! De én erről az oldalról szoktam letölteni a játékaim: NicoBlog.
Általában ezeket a játékokat darabokra szedik és összecsomagolják (Zip, RAR stb.), szóval nem kell meglepődni, ha egy játék vagy 7 partból áll xD Kicsomagolod, lecseréled az eredeti fájlra mikor kérdezősködik a program és kész.
Ha gépre töltöd le, akkor taps-taps, nem kell semmit sem csinálni utána - egy ideig. Ha tabletre vagy telefonra, akkor már macerásabb egy picit a dolog, ugyanis két lehetőséged van. Az "A" lehetőség az, hogy böngészőn keresztül letöltöd az eszközödre, vagy a "B" lehetőség, hogy letöltöd a gépre és utána USB-n vagy egyéb módon rávarázsolod. Ha van elég memóriád, akkor - magamból indulok ki... - nem lesz gond, a "Downloads" mappában vagy ahova letöltötted onnan tudod futtatni. Ha nincs elég szabad helyed (egy VN legalább 1 GB), akkor egy SD kártyára kell letölteni vagy valami hasonlóra. Nekem SD kártyám van. Szóval ezt az utat mutatom!
"A" verzió:
  1. Elindítod az emut (ha még nem tetted meg vagy idő közben bezártad)
  2. A megnyitási helyek közül felfedezed a játékod
  3. Elindítod a játékot érintéssel

"B" verzió: Vannak olyan rendkívüli esetek, amikor a megnyitási helyek között sem jelenik meg a játékunk. Ilyen esetben egy fájlkezelővel (vagy csak keresd meg a mappáid között hova tetted) kereshetjük az utunkat a kellemes időtöltésünk mezejére. A fájlkezelőben viszont nem lesz ismert formátumú az ISO programod (vagyis a letöltött játékod), ezt egy egyszerű érintéssel tudod korrigálni. A parancs automatikusan az emuba visz és ha rám hallgatsz játék előtt zárj be mindent, úgy nem lesz gondod a gyorsasággal és kisebb eséllyel fagy le a cucc.

És már be is értél a Finish-be^^ Ugye, hogy nem is olyan nehéz?

4.probléma: Elindult, minden szép és jó, de semmit se értek. Legalább angol patch van?
Vannak játékok, amikhez készülnek angol patchek, de sajnos arra még nem tudtam rájönni, hogy kell ezeket telepíteni xD Amint kikísérleteztem viszont elmesélem! Ideiglenes megoldás viszont van ☺ Elég népszerű a Tumblr felhasználók körében, hogy önjelölt fordítói tevékenységeket folytatnak, ezért ha rákeresünk a játékunk "engish transformation"-jére, akkor lehet találunk valamit. Népszerű játékok közt meg aztán főleg!

Ennyi lenne.
Szóval így lehet varázsolni ezekkel a dolgokkal. A mai világban szerintem semmi sem lehetetlen ☺
Ennyi voltam én is mára, itt a búcsú ideje. Szóval... jó játékot^^

Címkék: , , , , , , , , , ,