<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6725001954473423604\x26blogName\x3dWhat+To+Watch?\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://like-an-otaku.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dhu\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://like-an-otaku.blogspot.com/\x26vt\x3d5750356939451555660', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


One step ღ

Üdvözöllek titeket a blogomon!

Ez egy animékkel, mangákkal, visual novelekkel, hellyel-közzel cosplayekkel, és minden egyéb japán cuccal foglalkozó oldal lenne, ahol néha egy-egy személyes élményt is megosztok. Navigációkért kattints a kis üvegcsékre fentebb! Remélem tetszeni fog^^ Jó olvasást!
bye: Ayasha-chan ♥


Two step ღ

Aktuálisok:
📺 - anime, movie etc.
📖 - manga, manhua, light novel etc.
🎮 - visual novel, otome game etc.
***

❤ KENKA BANCHOU OTOME - felfüggesztve 📺
❤ MARGINAL #4 - felfüggesztve 📺
❤ SPIRITPACT II. - 📺
❤ ZOKU: TOUKEN RANBU HANAMARU - 📺
❤ KAKURIYO NO YADOMESHI - 📺
❤ NIL ADMIRARI NO TENBIN - 📺
❤ DENGEKI DAISY - 📖
❤ TAMEN DE GUSHI - felfüggesztve 📖
❤ VAMPIRE KNIGHT - 📖
❤ Diabolik Lovers ~ MORE BLOOD - 🎮
❤ AMNESIA MEMORIES - 🎮
❤ TOUKEN RANBU - Online - 🎮
❤ BUNGOU TO ALCHEMIST - 🎮
❤ TSUKINO PARADISE - 🎮
❤ IDOLISH7 - 🎮
❤ YUMEIRO CAST - 🎮
❤ NIGHTSHADE - 🎮
❤ NESSA NO RAKUEN - 🎮
❤ TAISHOU MEBIUSLINE - 🎮


Three step ღcredits:


The blog's codes are originally owned by Eunice, Miki is the editor for the personal use.
Header: Saját
Resources: sozai, pixel, colors, codeletter, icons and freebies.
Thanks to Wana and Tizag for the tutorials.

\\♥ Hófehérke újítás és a pomerániai törpe-pokol-kutyus ♥\\
2016. április 23., szombat - 0 COMMENT(S)

Meglehetősen hosszú ideje már, hogy nem jelentkeztem kritikával. Szert tettem közben számtalan új kedvencre és érdeklődési körre. Többek között eddig nem kifejezetten vonzott a történelmi-fantasy, de újabban kiváltképp kedvelem. Mellette a mese-átiratokat is, mint pl. a Hófehérke és társai! Vagy a sok vámpíros história közepette végre kacsintottam más irányba is, ami nem a vérfarkas (hanem helyette törpespicc...), hanem a démonok. Nagyon izgalmas téma, de szerintem mindenki tudja melyik műről lesz itt szó ☺ - no de ennyit a bemelegítésről, kezdem is a bejegyzést^^ SPOILER LESZ!

Akagami no Shirayukihime, anime (2x12 rész + OVA ): Hajdanán, 2007-ben kezdődött a manga írása. Nem is lett volna ezzel probléma, ha az anime nem most jön ki, hanem akkoriban, mert így szerintem messze túlszárnyalta az eredeti művet.
Az Akagami no Shirayukihime volt az első igazán kimondottan történelmi animém az Inuyasha után azt hiszem. Nem jelentett számomra csalódást, csak kicsit gyorsan történnek az események, de minden romantika-fannak ajánlom.
A szokásos sablonok mellett a két főszereplőnk már az első részben talál alkalmat a romantikázásra, de ennek még az igen csak visszafogott módjában, vagyis, ami a névadóhoz hűen igazodik. Shirayuki ugye egyenlő: Hófehérke. Tehát nem nevezhetünk valakit Shirayukinak anélkül, hogy valami köze ne lenne az almához, éppen ezért az első kör abból áll, hogy az igen csak virgonc korában lévő, jó Tanbarun királynak legidősebb fia, saját vágyai eszközévé akarja tenni a visszafogott, kedves, segítőkész, tipikus shoujo-hősnőnket. A lány persze ezt nem nézheti jó szemmel, éppen ezért sztrájkolás gyanánt levágja csodálatos vörös haját tiltakozásának legfőbb jeleként. Erre már csak azért is érzett leküzdhetetlen késztetést, mivel az volt az első, ami miatt felkeltette a védtelenül és szinte már tehetségesen ostoba Raji-ooji figyelmét. A hozzá hasonló elkényeztetett ficsúrok pedig tudjuk milyen kellemes természetnek örvendenek, ha nem kaphatják meg aktuális óhajuk-sóhajuk tárgyát/személyét. Éppen ezért küldött egy pakk mérgezett almát Shirayukinak, aki boldogan meg is kóstolta volna - természetgyógyász létére!! - az almákat, ha a hirtelen, teljesen véletlenül arra nem járó Zen-ouji nem vállalta volna ezt a kockázatot helyette. Későbbiekben kiderül, hogy Zen chio-chips számra falta purdé korában a mérgezett cuccokat, ezért már meg se kottyan neki egy-két harapás mérgezett alma. S mivel a méreg, mint olyan nem egy egyszerű és könnyen emészthető dolog, Shirayuki fogja magát és sajátos módszereivel eldönti, hogy megszerzi az ellenszert! Éppen ezért bemegy az oroszlán barlangjába, hogy elkérje Raji-oujitól a kis fiolát, ami az ellenmérget tartalmazza, aki persze kapva-kap az alkalmon és... és mielőtt bármi is történne Zen megjelenik és leharcolja. Utána Raji-ouji még az életre való vágyakozását is kétszer megfontolja, s inkább elengedi tanulmányi útra Shirayukit Zen királyságába - ahol nem mindenki nézi jó szemmel kettejük kapcsolatát. Köztük van Zen egyetlen és legbishibb bátyja is, Izana-király(fi?) ☺ De Izana fullos kinézete és "hagy-legyen-az-enyém-ez-a-pasi" természete miatt nekem sosem tartozott az ellenséges hadak sorát erősítők közé. Lehet ez csak a szőke-herceg iránti elfogultság eredménye, de lehet tényleg nem problémás. Az első évadban persze semmiképpen nem lesz a közönség kedvence, de az enyém igen ♥ a másodikról majd másik bejegyzésben írok, de lényegében ugyanaz, mint az első ☺ (kivéve, hogy Shirayukit most nem kéretik valahova, hanem igenis ellopják...)
Amúgy rengeteg karakter van benne, taps annak, aki mindet megjegyzi. Mitsuhide és Kikki tán a legfontosabbak, akik mindig Zen körül csaholnak, de emellett mindkettő egyéniség, szerintem a legtöbb néző kedveli őket ☺ - ott van még a fontos szereplők közt Obi, aki életét és vérét áldozza Zen-uráért és Shirayukuhiméért. De vajon ez csak a gazdájának fogadott hűsége miatt van, vagy egyéb véleménnyel van Shirayukiról? Kétség kívül tiszteletben tartja Zent, ezért nem próbálkozik, de azt hiszem hamarosan kiderül ez-az róla ☺ - vagy sem? Ja igen, a második évadban se sokkal többet tudtunk meg róla!
A grafika első osztályúnak mondható annak ellenére, hogy a szereplőknek gyakran hiányzik az orruk vagy a szemük. Persze a kidolgozott háttérrajzok tökéletesen pótolják a karaktervázlatok hiányosságait, ezért szemet gyönyörködtető látvány tárul elénk. Színes, élénk, vicces, hirtelen. Ez jellemzi ezt az animét! Shoujo-történelem-mese fanoknak kötelező ☺


Dance with Devils, anime (12 rész): "Egy anime tele bishounenekkel, akik nem elég, hogy ördögien jól néznek ki és csodálatosan énekelnek, de valódi démonok: ha a markukba kaparintanak, már úgy érzed, szabadulni sem akarsz többé. Ez a Dance with Devils, a musical anime, ami hamarabb elcsábít, mint gondolnád!" - kiáltatja ki a Mondo magazin, a februári számában. Gondoltam, hogy fontos lenne jobban foglalkozni vele, ha már az ország egyetlen anime-magazinja (?) is foglalkozik vele, de azt hiszem kicsit elfogultan kezelik az amúgy tényleg - szerintem - nagyszerű reverse hárem animét. Mondjuk azt nem mondanám, hogy tipikus hárem, elvégre a hősnőnk, Tachibana Ritsuka, a történet legvégén egyetlen fiú mellett köt ki és egyetlen fiút csókol meg. Nem is tudok hova lenni örömömben, hogy nem azt, aki az én kedvencem ☺ Noha szíve választottját is kiváltképpen kedvelem, azért nem ő az első számú kedvencem. De lássuk magát az animét!
Az alapsztori adott: van egy lány, aki embernek hiszi magát, de azért jóval több annál (mi több: ő a démonkirály lánya! Nem is tudom ezzel miért nem foglalkoztak annyit... ), ugyanis egy tiltott varázskönyv lakozik benne, avagy annak az ereje. Emiatt pedig démon-idolok hada veszi körül, mindegyik ide-oda csábítgatja és ő naivan mindenhova el is megy, remélve, hogy az anyjáról megtud valamit. Ám mikor már az 5. démon-bishi veri át jobbnak látja, ha bezárkózik egy titkos szentélybe a bátyjával, aki amúgy az unokatestvére s nem mellesleg szerelmes belé. Persze a helyzet koránt sem olyan egyszerű, az ominózus csókjelenet ugyanis nem esik meg, mivel a DÖK betiltotta a testvérek közti etye-petyét! Vagyis színre lép Rem, a diáktanács elnöke és pont jókor nyit be ahhoz, hogy fél óráig álljon és figyelje ahogy őt figyeli az ölelkező Ritsuka és annak unokabátyja, Lindo. Hoppá! Nagyon a közepébe vágtam...
Előtte megismerjük egy-egy rész erejéig a többieket is, akik sajnálatos módon inkább mellékszereplők, mit sem hódító-hódok. Urie, a csábító, illusztrációkat és hasonló trükköket virágoztató (értsd a virágot szó szerint!) japán Huan Migel - elvégre spanyol karidala van, vagyis olyan feelingű -, nos ő kerül elsőnek képbe Rem után. Őt követi Mage, a nagy és erős (csupán ennyi - valamint hellyel-közzel egoista, de tsundere...) démon, aki nem fél megzavarni egy angol, történelem vagy ami tetszik tanórát sem egy tetőn folytatott báj-csevejért, ami utána aztán a démonok világában folytatódik. De legalább megeteti a lányt! Mage helyét pedig személyes kedvencem, a szadista-mazochista vad izé... bukott angyal, Shiki veszi át. Látványosan elérzékenyülve saját maga által beképzelt "Ritsuka megvágja a kezét rózsával és szürcsölgeti, ezért mazo ő is, mint én" világán elviszi egy múzeumba hősnőnket, ahol mindent megtudunk, ami fontos: szóval semmit. Akad egy kép és pár gyerekkori emlék, de ennyi... helyette Roen lesz, aki egy soha-vissza-nem térő lehetőséget ad a lánynak: aludhat ameddig nincs szülinapja. A lány persze hétvégente is bizonyára 10-ig húzza a lóbőrt, mert erőszakosan visszautasítja a pomerámiai törpespicc ajánlatát, aki nem mellesleg a pokol kutyája, Cerberus. Na jó! Ha már kellőképp összezavartalak, drága olvasóm, ideje lezárnom a történetet ☺
Miután mindenkit megismerünk és mindenkinek megvan a személyes kedvence rá kell jönnünk, hogy a történet tulajdon képen egy szerelmi háromszög lesz: Lindo-Ritsuka-Rem között. Az, hogy a lány elrabolt anyját keresik csak egyfajta előjáték, ami lehetővé teszi, hogy Ritsuka beleszerelmesedjen az általa 4-5 napja ismert fiúba. Persze kuzinja nem tágít, ő akkor is szereti, csak Ritsuka inkább Rem felé közeledne - ha a fiú nem lenne annyira távolságtartó, mint amennyire távol áll tőlem az, hogy ne rohanjak a 6.40-es buszomhoz. Rem ugyanis nem találkozott még konkrét emberi érzésekkel, ezért nem is igen tud mit kezdeni velük, jobb híján csak letagadja őket. Az persze másik tészta, hogy a három pártfogója a nyakára jár és igyekeznek kiszedni belőle valós érzelmeit - legjobban persze Urie, aki mint kiderül gyerekkori barátja - hát... az ő kapcsolatukról aztán SEMMIT nem tudunk meg, de tényleg ☺ - mindeközben Ritsuka megunja a démonokkal való elmászkálást, a következő gyanús alak, akivel pedig el tud menni ide-oda egy vámpír lesz, a rosszabbik fajtából. Csupán azért kedveltem őt, mert ő tudta kezelni a heroine istentelen természetét! Animeaddictson vagy valami blogon találhattam egy olyan megjegyzést, mi szerint egyedül aki kezelni tudta a lányt az Jek volt. Ő pofánvágta a lányt mikor kellett, visszahozta mikor elszökött és még meg is fürdette. Kedveltem, csak kár érte, hogy meghal... na bumm, túl sok spoiler ☺
Igyekszem mindig kevesebbet tenni bele, dehát nem működik... valamiért mindig telenyomom a számomra legérdekesebb/legviccesebb/legmegdöbbentőbb stb. jelenetekkel az ismertetőt... kegyetlen!
Amúgy nagyon szép a megvalósítása, nekem tetszett. A rajzolás, a hátterek, az effektek... minden tetszett, egyedül azt nem értettem mikor a díszes társaság elment Ritsukáért, hogy s mikor öltöztek át díszmagyarba, de oda se neki, lehet beugrottak az Arénába... inkább lányos műfajnak tituálom, mert megnézettem egy fiúval, de azóta nem ír vissza FB-n, szóval... ☺
Megjegyezném, hogy most igyekeztem kicsit negatív lenni, a Mondoban úgyis megtaláljátok az egekig magasztalást, az újság viszont nem hívja fel a figyelmünket az apró, szemforgatásra méltó részekre. Ettől függetlenül számomra egy nagyon kedves anime marad, tetszettek a dalok, a karakterek, minden... nekem egy kedvencem ♥
Még egy érdekesség: az anime előbb volt, mint a manga vagy a játék, mégis azt mondják a manga volt előbb. HIBÁS INFÓ! ☺ - ja... és a játék ezerszer durvább, véresebb az animénél... a záró epizód során elég sok vér folyik mondjuk, de a játékban egy-egy devil routeban azért kétszer annyi van! Erős idegzetűeknek ajánlom, akik nem esnek lelki depresszióba akkor, ha a kedvenc karakterük, szívük egyetlen választotja, a Bad Ending során kinyírja az összes embert, aki számára kedves - majd ezért cserébe a hősnő is őt ☺ - de hát ez csak egy példa volt, pár kép akad itt az anime és a VN kapcsán:

A vágás saját és a szerkesztés is - NE LOPJ!

Ennyit szántam mára ☺ Legközelebb ha jövök szerintem a Saiunkoku Monogatari első évada és az Otome Youkai Zakuro kerül bemutatásra általam, de ki tudja xD ha oda jutok meglátjuk ☺

Címkék: , , , , , , , , , ,