<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6725001954473423604\x26blogName\x3dWhat+To+Watch?\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://like-an-otaku.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dhu\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://like-an-otaku.blogspot.com/\x26vt\x3d5750356939451555660', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


One step ღ

Üdvözöllek titeket a blogomon!

Ez egy animékkel, mangákkal, visual novelekkel, hellyel-közzel cosplayekkel, és minden egyéb japán cuccal foglalkozó oldal lenne, ahol néha egy-egy személyes élményt is megosztok. Navigációkért kattints a kis üvegcsékre fentebb! Remélem tetszeni fog^^ Jó olvasást!
bye: Ayasha-chan ♥


Two step ღ

Aktuálisok:
📺 - anime, movie etc.
📖 - manga, manhua, light novel etc.
🎮 - visual novel, otome game etc.
***

❤ KENKA BANCHOU OTOME - felfüggesztve 📺
❤ MARGINAL #4 - felfüggesztve 📺
❤ SPIRITPACT II. - 📺
❤ ZOKU: TOUKEN RANBU HANAMARU - 📺
❤ KAKURIYO NO YADOMESHI - 📺
❤ NIL ADMIRARI NO TENBIN - 📺
❤ DENGEKI DAISY - 📖
❤ TAMEN DE GUSHI - felfüggesztve 📖
❤ VAMPIRE KNIGHT - 📖
❤ Diabolik Lovers ~ MORE BLOOD - 🎮
❤ AMNESIA MEMORIES - 🎮
❤ TOUKEN RANBU - Online - 🎮
❤ BUNGOU TO ALCHEMIST - 🎮
❤ TSUKINO PARADISE - 🎮
❤ IDOLISH7 - 🎮
❤ YUMEIRO CAST - 🎮
❤ NIGHTSHADE - 🎮
❤ NESSA NO RAKUEN - 🎮
❤ TAISHOU MEBIUSLINE - 🎮


Three step ღcredits:


The blog's codes are originally owned by Eunice, Miki is the editor for the personal use.
Header: Saját
Resources: sozai, pixel, colors, codeletter, icons and freebies.
Thanks to Wana and Tizag for the tutorials.

Újítás + robot-cica a kukából, robot-kandúr meg a dobozból
2013. szeptember 28., szombat - 0 COMMENT(S)

Hai!^^
Íme, meghoztam a következő anime és első manga elemzésem egy új dizájnnal egyetemben.
Szép kis sablon (ergó nem teljesen enyém az érdem, én csak a képeket, a linkeket, és a chatet csináltam, valamint a kis bemutatkozást), és mivel gyári, senki nem hinné, hogy lenne vele probléma. Gondolja az okos kis otakuképződmény, hogy "á, ez nem nagy dolog. Fogja, felrakja, oszt' paff" - nos, az ilyenekkel közlöm: EZ NEM IGAZ! Igenis sokat szenvedtem vele. Majdnem másfél órámba került, hogy képet szerkesszek, linkeljek, és a régi sablonomat előkeresve, az ott meglevő dolgokat felpakoljam. Szóval, ez, mina-sanok: nem gyerek járék! :P - de többet nem hisztizek, mára ennyi elég. Ugyanis hoztam nektek az egyik legkedvesebb animém, és mangám elemzését! :D Együtt, mert elég hasonlóak... + mivel ráálltam a mangák ismertetésére is, ezért innentől minden alanyhoz hozzáírom, hogy manga e, avagy anime!


Chobits, anime (24 rész): Nohát, micsa' meglepetés! Megint egy shoujo animét hoztam áldozatul :D Persze, ez sem akármilyen, nekem nagyon tetszett, és szerintem minden szentimentalista, cuki-imádó fangörlnek (és talán bojnak is?) tetszene!
Lássuk a történetét: adott egy szerencsétlen, nyomorék, elszegényedett, vidéki srác, aki egyetemre akar menni, de nem mehet még, mert megbukott a felvételi vizsgán, így egy felkészítő tanfolyamra kell járnia. Főszerencsétlen Hideki pedig ezért Tokyoba költözik! Kivesz egy kis lakást, mivel másra nincs kerete, de közben olyanról álmodik, ami szintén nem egy olcsó mulatság: a japán fővárost, ugyanis ellepik a persocomok, amiket mondhatunk robotoknak, vagy ember formájú számítógépeknek (egyébként a fülükben van az USB-jük, szóval még tölthetőek is ;) vajon teszkóba van ilyen? Jaj, ott minden van, én kérek elnézést!). Ám Hidekit - jellemétől eltérően - megtalálja a szerencséje, aminek következtében egy kidobott egyedet talál, hosszúúúú szőke hajjal, cuki-muki pofival. Tehát egy gyönyörű darabot(?)! Á, kicsit fura ez a szóhasználat, mert a történet során a robotnak emberi érzései lesznek, de sebaj... jaj, kicsit előre szaladtam? xD
Tehát hazaviszi, feléleszti (ez a kedvenc részem xDDD), és kiderül, hogy ez a persocom hibás, mert beszélni nem tud, és csak azt nyomatja folyamatosan, hogy "chii" - innen lesz a neve is, Hidekinek a fantáziája nem lát határt! - és csak ölelgeti gazdáját, meg utánozza. Eleinte!!! Mert utána aztán megjön az esze(?)... na, ez megint fura, mert egy robotnak nem igen van esze, nem? x) Á, hagyjuk is, haladjunk az értékelésre, többet nem mondok a sorozatról, mert még vár ránk egy manga! Ezért kell rövidre fognom.

Mint történet nagyon aranyos, és nem is mondhatnám klisének, mert ilyesmit még sehol nem láttam (aztán később a Zettai Kareshiben igen, ami az elemezendő mangám lesz, de ez most megint lényegtelen), és olyannyira megtetszett a története, hogy utánakerestem, van e folytatása, de eddig nem találtam :(
A rajzolása elég egyszerű, ha a hímegyedeket vesszük figyelembe, de a lányok elég szépen ki vannak dolgozva. A színek élénksége nem jellemző, de ez nem is számít, mert a történet nem csak a rajzolása miatt érdemel egy tízest, hanem, mert alapból imádni való :3
Olyan sci-fi elemeket persze tartalmaz, mint pl. Chii másolata, vagy, szerintem az is sci-finek számít, hogy Hideki képes két perc alatt belezúgni bármelyik csajba xD - na, nem gond.
Emellett vannak benne őrült feltalálók, extrém love elemek satöbbi - satöbbi, ezért végképp a dráma-kedvelőknek javaslom, de, mielőtt bárkit elriasztana a dolog viszonylag happy end a vége. Tehát azoknak is javaslom, akik ilyen beállítottságuak!
A karakterek ebben az animében is szerethetőek, csak a tök üres tekintetük miatt nem tudom mondani, hogy imádom a szemük csillogását, de ettől még azok!
Megér egy próbát, hajrá! :)

Ennyit a Chobitsról, mert még vár ránk a Zettai Kareshi!

Zettai Kareshi - A tökéletes barát, manga (6 kötet): Történetünk lehetne akár a Chobits visszája is, mert itt meg a fiú a robot, és a lány (magától értetődően) az ember.
Főhősnőnk Izawa Riiko, aki Hidekihez hasonlóan szerencsétlen, és csóró - persze a szülei gazdak üzletemberek, de sosincsenek otthon, így a lánynak a gondját gyerekkori barátja, Sushi viseli.
Riiko nem egy Ukrajna Szépe, és nincs is benne semmi különleges, csak egy a sok közül, így természetesen a fiúk körében sem örvend akkora népszerűségnek, mint legjobb barátnője, Mika.
Egy nap, mikor bevallja egy régóta áhított palinak szerelmét, és az ismét csak visszautasítja, elmegy emózni az utcára, hazafelé menet. Aztán, mint derült égből-megmentő: megismerkedik Gakuval, akire először azt hiszi megszállot cosplayer, de utána kiderül, hogy "csak" egy multicég tagja, ahol szeretőket gyártanak a szingli emberek számára, akik már nem bírnak magukkal.
Riikonak ad egy kártyát, amin a cég weboldala van feltüntetve, de barátnőnk vizuális típus, ezért nem hisz először neki. Olyan szinten poénra fogja, hogy mire észbe kap már rendel magának egy éjszakai szériájú robot-szeretőt, aki mindenáron le akar vele feküdni, ugyanis, mint írtam: éjszakai széria! :P Ezért erre van beprogramozva, de nem kell félni, nem lesz belőle probléma ;)
A történet során Riiko elnevezi a srácot Nightnak (Hidekihez hasonlóan fergeteges a fantáziája, mert ezt a "srác" dobozáról olvassa le), és számtalan kalandba keverednek. Riiko pedig amikor csak bajba kerül megmenekül Night által, akire az össze-vissza ugrosó-futkározó mániája miatt a városiak szuperhősként gondolnak.
Közben a háttérben alakuló félben lesz egy szerelmi háromszög, egy barátság megszakítása, és egy hiper-szuper tanuló a suliban, Night személyében :)

Mindenképpen megéri elolvasni, letölthető a mangazin oldaláról is: http://www.manga.hu/index.php?id=192&content=forditas - szerintem nagyon szép a rajzolási technikája, ebben nem anorexiában szenvedő alakokat látunk, hanem tipikus japánokat, csak barna hajjal xD vagy nem tudom, mert fekete-fehér O.o
Nos, minden esetre: a története nagyon jó, csak a Chobits annyiban jobb, hogy a vége jobban sikerül, ennek meglepetésszerű, és nem a legjobb :/ - ezt csak azért árulom el, nehogy kikészüljetek miután végeztek vele, és az ereiteket vagdossátok xD
Jó olvasást hozzá, ez is megéri! :) - persze amit a blogon írok, azokról én majdnem mindről úgy gondolom abszolút megérik, de azért majd lesznek olyanok is, amik annyira nem 100%-osak, oké? :D
Visszatérve a mangára: anime sajnos nincs belőle, de filmsorozat van, csak én még nem próbálkoztam meg vele xD de rá lehet keresni^^

Ennyit mára, jó animézést, és manga olvasást, hamarosan érkezek a következő elemzéssel, csak a suli mellett erre jobban csak hétvégente van esélyem :(

Címkék: , , , ,