<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6725001954473423604\x26blogName\x3dWhat+To+Watch?\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://like-an-otaku.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dhu\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://like-an-otaku.blogspot.com/\x26vt\x3d5750356939451555660', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


One step ღ

Üdvözöllek titeket a blogomon!

Ez egy animékkel, mangákkal, visual novelekkel, hellyel-közzel cosplayekkel, és minden egyéb japán cuccal foglalkozó oldal lenne, ahol néha egy-egy személyes élményt is megosztok. Navigációkért kattints a kis üvegcsékre fentebb! Remélem tetszeni fog^^ Jó olvasást!
bye: Ayasha-chan ♥


Two step ღ

Aktuálisok:
📺 - anime, movie etc.
📖 - manga, manhua, light novel etc.
🎮 - visual novel, otome game etc.
***

❤ KENKA BANCHOU OTOME - felfüggesztve 📺
❤ MARGINAL #4 - felfüggesztve 📺
❤ SPIRITPACT II. - 📺
❤ ZOKU: TOUKEN RANBU HANAMARU - 📺
❤ KAKURIYO NO YADOMESHI - 📺
❤ NIL ADMIRARI NO TENBIN - 📺
❤ DENGEKI DAISY - 📖
❤ TAMEN DE GUSHI - felfüggesztve 📖
❤ VAMPIRE KNIGHT - 📖
❤ Diabolik Lovers ~ MORE BLOOD - 🎮
❤ AMNESIA MEMORIES - 🎮
❤ TOUKEN RANBU - Online - 🎮
❤ BUNGOU TO ALCHEMIST - 🎮
❤ TSUKINO PARADISE - 🎮
❤ IDOLISH7 - 🎮
❤ YUMEIRO CAST - 🎮
❤ NIGHTSHADE - 🎮
❤ NESSA NO RAKUEN - 🎮
❤ TAISHOU MEBIUSLINE - 🎮


Three step ღcredits:


The blog's codes are originally owned by Eunice, Miki is the editor for the personal use.
Header: Saját
Resources: sozai, pixel, colors, codeletter, icons and freebies.
Thanks to Wana and Tizag for the tutorials.

A démon-pali, aki tudja a nevem 竦
2013. augusztus 20., kedd - 0 COMMENT(S)

Nem csalás, nem ámítás: most az Uragiri Wa Boku No Namae O Shiteiru animéről szónokolnék, ugyanis még friss az emlék, elvégre ma fejeztem be. Mielőtt pedig végérvényesen elvesznék Zess tekintetében neki is kezdek!

Uragiri Wa Boku No Namae O Shiteiru (24 rész): Egy igazi, hús-vér dráma. A főszereplőnőnk, és mindenki más, akiket együtt Zweilteknek nevezünk, örök életen át reinkarnálódnak a démonokkal (duraszokkal) való csata miatt, avagy a hírhedt Reiga nagyúr miatt, mert minden csatában vele, és csatlósaival harcolnak. Ezt meg lehet érteni miután kiderül, hogy a csávó elég keményen elárulta a régi időkben szövetségeseit, legfőként történetünk egyik szereplőjét Takashirot, akinek még a szerelmét is megölte.
De elég a spoilerből! Jó, mondjuk egy animéről nem lehet spoiler nélkül beszélni, azt vágom, de akkor is... megpróbálok!
Ettől függetlenül nem ezek ketten vannak a főszerepbe, hanem egy lány, aki most kivételesen fiú. Ezt kifejtem: a reinkarnációja során kiderült, hogy közeleg a legvégső csata, ezért csávó képében tért vissza, és valamiért semmire nem emlékszik előző életéből, így szerelmére Zessre, avagy Lukára sem. (Luka, ja, ez az igazi neve a fő párosunk másik tagjának, aki az én egyik személyes kedvencem, de nem a legnagyobb.)
Persze Lukát egyáltalán nem zavarja, hogy a szerelme most fiú, mert ez az érzésein mit sem változtak a segítőkész, mindenki nagy kedvence, Sakurai Yuki felé. (Jó, én a végére már kezdtem megunni, mert főhősünk időnkénti ájulási-rohamot kap, ami rendszerint a főgonosszal való találkozáskor, vagy valami más megrázkódtatáskor jelentkezik, és ezek után általában napokig nem alszik, és sokat mondóan mered maga elé, miközben fura gondolatok jutnak az eszébe.) Ja, igen, itt is Yukinak hívják a főhőst, és ebben már az is tuti, hogy a Yuki is uniszex név, mert a Vampire Knightban is így hívják a főszereplőnőt, és itt is, ráadásul itt még csávó képében is ugyanez a neve.
Tehát, vissza a sztorihoz: főhősünk az első, 30 perces részben találkozik régi szerelmével, aki természetesen megmenti.
Egy gyerekkori barátja ugyan figyelmeztette, hogy veszélyben van, meg blablabla, de Yuki ezt le se... értitek. Ezért került bajba! Hm, eddig oké, de tovább nem lőném le, ha nem gond.
A csávónak megjelenik az állítólagos bátyja, aki megkéri, hogy menjen vele Tokiyoba (azt hiszem, de már rég láttam az elejét), és a srác, mivel megtudja, hogy nem mindennapi képességek vannak a birtokában, hátrahagyja gyerekkori barátját, Kanatát, és az árvaházból mindenkit. (Ja, tényleg, Yuki árva! Ez kimaradt, bocsmá' ;) ) - na, azt hiszem ennyi elég is. Lássuk a szereplőket!

Mivel shounen-ai animéről van szó, ezért csak természetes, hogy a legtöbb levegőben érezhető vibrálás is fiú-fiú között van, de ettől még vannak hetero párosok is, mint pl. a kedvenc testvérpárunk Murasame Touko és Murasame Tsukumo, akik első körben lesznek Yuki védelmezői. Mivel Yukinak nincs olyan hatalmas harci ereje, ezért kell neki védelem! És a testvérpárosunk nagyon szívesen rendelkezésére áll, elvégre az előző életükben is oda-vissza voltak Yukiért\Yukitól. Pláne Touko imádja, lány létére szerintem más is van ott, nem csak baráti szeretet, de ezt majd ti eldöntitek.
Egyébként Touko és Tsukomo nagyon összetartóak, mindig segítenek a másiknak, és mindig aggódnak kölcsönösen egymásért. Attól, hogy testvérek más is van köztük, mint puszta testvéri szeretet, de mindent a szemnek, majd megtudjátok, mert ez is csak az én véleményem!
A soron következők, akiket meg kell említsek az  Renjo Hotsuma és Usui Shusei, akik Yuki következő védelmezői lesznek. (Eddig tiszta Alkonyat, tudom, mindenki egy embert véd meg stb., de vegyük figyelembe, hogy itt egy animéről van szó, sok-sok harccal, és egész sok románccal. Tipikus csajos anime! De a skacoknak tetszhet a sok véres harc, meg az az egy-két bögyös nőci.)
Tehát Hotsuma és Shusei gyerekkori haverok, a múltjukban volt egy kis összetűzésük, persze csak közvetve, nem közvetlenül, mert az egyik épp fel akarta gyújtani magát, a másik meg nem hagyta, ezért megsérült, de nem gáz... ez majd úgyis kiderül!
Ők egy ideig harcolnak meg mi egymás, és a többiek ezért később jelennek meg, mint pl. Horai Kuroto és Furuori Senshiro, közülük pedig először csak Kuroto lesz Zweilt. Senshiro akkor akar azzá válni, mikor egy démon kinyírja a nagypapáját. :( Kurotot pedig nem akarja egyedül hagyni, mert tudja, hogy a srác amúgy egyébként totál antiszoc, ezért mindent egyedül tenne, ha őt nem kedvelné annyira. Ja, Senshiro áttört Kuroto láthatatlan falán, és haverok lettek (meg mi egymás)! :)
A Gio-klán (ők a jófiúk, avagy a Zweiltek) nagyfőnöke pedig az előbbiek során említett Gio Takashiro, akinek ugyan nincs társa, csak egy komornyikja, de ő vele van olyan kapcsolatban, mint a többiek egymással. A komornyik amúgy Kureha Fuyutoki aki ugyan nem egy meghatározó egyéniség, de azért fontos.
Ennyit a jófiúkról, jöhetnek a kedvenceim, a rosszak, akik élén pedig - szerencsétlenségemre - pont Reiga áll (ő a legnagyobb kedvencem♥ - bár néha Lukával vetekedhetne...), akiről kiderül később, hogy nem is akárkicsoda. De ezt aztán nem fogom lelőni! Amúgy már az első két rész után tök egyértelmű, vagyis számomra az volt, ki tudja ki milyen típus ;)
Neki vannak a cimbijei, akikről csak pár szót szólnék: van egy Joker fejű durasz, akinek most nem jut eszembe a neve, de ő csak egy kis hülye, nem fontos. Viszont van egy barinője, aki elég fontos lesz kemény három epizód erejéig, mert aztán sajnos fájó búcsút kell tőle vennünk, ugyanis kinyírják ;)
A kemény dió Elegy és Cadenza. Előbbi egy nőci, akinek akkora a melle, mint a feje, de ez csak háttérinfó, mert amúgy nagyon gonosz, és bele van zúgva Lukába. De a srác szívén számára áttörhetetlen pajzs áll... azért elég szépen, és elég sokszor próbálkozik átcsábítani a srácunkat a sötét oldalra! De az nem árulja el Yukit. (ezt fontos volt beletennem, mert Luka előszeretettel hangoztatja, kb. két-három részenként xD)
Cadenza pedig az utóbb megjelent két védelmező főellensége, aki kinyírta Kuroto és Senshiro nagyapját. Jó, Kurotonak nem igazán rokona, de annak tekinti, tehát én is.
Elég szépen érdeklődik Kuroto iránt, csak sajna nem úgy, ahogy én akartam volna :3 (jó, bolond yaoi-fan vagyok, lőjetek fejbe, kérlek! xD) De attól elég érdekesen gondolkozik felőle, majd megtudjátok.
Ennyit tudok mondani a szereplőkről! Többen is vannak, de az hosszúúúúú lenne xD

Összegezve ismét egy szép, bishikkel teli animéről van szó, aminek a rajzolási technikája nekem rohadtul Vampire Knight gyanús. De majd megtudjátok! :P
Szerethető karakterek, bár nem túl poénosak. A legviccesebb jelenetek egy-két részben lezavaródnak, aztán mindent átvesz a dráma, és a "Yuki megmentése" hangulat. Mindenkinek melegen ajánlom, még azoknak is, akik nem bírák a yaoit, mert ez csak shounen-ai, semmi olyan nincs benne! (szip-szip y_y)
Az egésznek menő a grafikája, a háttérrajzok lehet olykor-olykor sötétek, de ez megalapozza a hangulatot. Viszont... - ATTENTION! - Egyes részek után elég melankolikus állapotba kerülhetünk, ezért javasolt a csoki-zabálás, és a részek utáni vidám zenék hallgatása ;)
A zenék inkább j-rock kategóriát követnek, ami nekem elég tetszetős, mert ez még a lájtosabb forma. Kevesebb hörgés-még több gitár! :) szóval isteniek ;)

Ennyit erről, majd jelentkezem a következő helyzetjelentéssel! ;) addig pedig... legyetek otakuk! :P

Címkék: , , , ,